A tököket hosszában kettévágjuk, kiskanállal kivájjuk a belsejüket, bedörzsöljük sóval, és állni hagyjuk.
2-3 evőkanál olívaolajon kb. 15 percig pirítjuk a húst, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd langyosra hűtjük.
Ezután beledolgozzuk az apró kockákra vágott hagymát, a 2 nyers tojást, a kockára vágott gombát és főtt tojást, az 1 percre forró vízbe dobott rizst, és a kenyérmorzsát. Jól összedolgozzuk, megtöltjük vele a kivájt tököket.
Egy jénai tálat kikenünk étolajjal, sorba rakjuk benne a tököket, és betoljuk előmelegített sütőbe. 250 fokon kb. 25 percig sütjük, ezután mindegyikre 1-1 evőkanál tejfölt, 1-1 karika paprikát és paradicsomot rakunk, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és mindegyik tetejére csipetnyi oregánó kerül.
Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt a tetején megpirul.