Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csípős csirkesaláta

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítése: A levest felforraljuk. A csirkemellet leöblítjük, és kb. 10 percig a levesben főzzük. Utána kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd 0,5 dl levessel együtt félretesszük. A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. A csírákat megmossuk, lecsepegtetjük. A gombát leöblítjük, kis darabokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, majd finom lyukú reszelőn lereszeljük. A répát, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit forró olajon 2 perc alatt megpároljuk, hozzáadjuk a gombát és a csírát, pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a levessel és hagyjuk kihűlni. A csirkehúst kis kockákra vágjuk, a finomra vágott korianderrel és a citromhéjjal a zöldségekhez adjuk. Az ecettel, 2 evőkanál szójaszósszal és egy kevés sóval ízesítjük. A salátát megmossuk, leveleire szedjük és lecsepegtetjük. A csirkesalátát a levelekbe töltjük, és a megmaradt chiliszósszal fogyasztjuk.

Megjegyzés

1 adag: kb. 305 kalória, 19 g fehérje, 10 g zsír, 26 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 50 perc (hűtési idő nélkül)
- MME

Ezek is érdekelhetnek