Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa mazsolával

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  2. Egy habverővel a sárgáját elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel óvatosan, apránként felengedjük. Sűrű, palacsintatészta-szerű masszát kapunk, ebbe beleszórjuk a mazsolát. Végül óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét is.
  3. A vajat a serpenyőben megolvasztjuk, beleöntjük a tészta felét (2 cm magas legyen a serpenyőben), és addig sütjük, míg az alja meg nem pirul. Akkor négybe vágjuk, és a részeket megfordítjuk. Ha a másik oldala is megsült, kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk porcukorral, és minden oldalát megpirítjuk. Kiszedjük.
  4. A második adagot is így készítjük el. Porcukorral meghintve, lekvárral meglocsolva tálaljuk.

    császármorzsa variációk >>>

    CSÁSZÁRMORZSA GRÍZZEL >>>

    CSÁSZÁRMORZSA: ÍGY LESZ EGYSZERRE ROPOGÓS ÉS OMLÓS! >>>

Ezek is érdekelhetnek