A lisztet egy tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk másfél teáskanál cukrot és ráöntünk 0,7 deciliter langyos tejet. Meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
Ezután hozzáadjuk a többi tejet és cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a megolvasztott vajat, alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
Átgyúrjuk, majd 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Egy tepsit kivajazunk, és a tésztát belesimítjuk. Rászórjuk a liszttel elkevert áfonyát. Összemorzsoljuk a hideg vajat a kétféle cukorral és a liszttel, majd az áfonyára szórjuk, és 15 percig pihentetjük.
180 fokos sütőbe toljuk 15 percre, majd 160 fokon további 15 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni,végül felszeletelve tálaljuk.