Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-kekszes kocka

MME MME
> 90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajas darált kekszet összeforgatjuk egy tálban az olvasztott vajjal és egy csipet sóval. Kibélelünk egy kisebb méretű tepsit – 30x 20-as – sütőpapírral és egyenletesen belenyomkodjuk a morzsát, majd betesszük a hűtőbe pihenni. 
  2. A krémhez egy nagyobb, magas falú edénybe vizet engedünk és feltesszük melegedni. Egy fém keverőtálban, aminek az alja illeszkedik az edényhez, kikeverjük egy kézi habverővel a citromokat, cukrot, tojást, sót, tejszínt, keményítőt. Amikor gyöngyözik a víz, rátesszük a tálat, beleaprítjuk a tárkonyt és folyamatos keverés közben, vízgőz fölött puding sűrűségűre főzzük. Ha érezzük, hogy kezd besűrűsödni, levesszük a melegről és egy szitán keresztül átöntjük egy műanyag tálba és a hűtőből kivett, megdermedt aljra öntjük az egészet.
  3. 120 fokos sütőben sütjük lassan, türelemmel, hogy ne ugorjon össze benne a tojás. Kb. 20-25 percig hőkezeljük, de folyamatosan figyelemmel kísérjük, hogy ne legyen baj. Ha megmozgatva a tepsit kocsonyás állaga van, lekapcsoljuk a sütőt és hagyjuk benne kihűlni.
  4. Pár óra múlva leszélezzük, meleg vizes késsel felszeleteljük.

Nézd meg videón is az elkészítését >>>

OLCSÓ CSOKOLÁDÉS SZELET >>> 

TEJFÖLÖS KEVERT SÜTI >>> 

SÁRGARÉPÁS DIÓS SÜTI HABSIPKÁVAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss