Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citrompite Szekeres Adrientől

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a vizet. Gyorsan összegyúrjuk figyelve, hogy ne melegedjen fel. Ezután a tésztát folpackba tesszük, és 30-60 percre hűtőbe tesszük.
  2. Ezután a tésztát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, és a kivajazott piteformába tesszük. A tészta alját villával megszurkáljuk, majd kibéleljük sütőpapírral, és rászórjuk a szárazbabot. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Ezután levesszük a tésztáról a babot a fóliával együtt, és 190 fokon további 10-15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. 2 db citrom héját lereszeltjük, 3 db levét kifacsarjuk. A citromlét feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és a lereszelt citromhéjat, és elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az egész tojásokat és a sót. Homogénre keverjük, majd takarékra kapcsoljuk a tűzhelyet, ás folyamatos keverés mellett felmelegítjük. Apránként hozzákeverjük a vajat, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  4. A kihűlt tésztára rásimítjuk a kihűlt krémet, színes cukorkákkat díszítjük, majd fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

    ÍME A RECEPT VIDEÓN >>> 

    Omlós linzer Szekeres Adrientől >>> 

    FLORENTIN-SZELET SZEKERES ADRIENTŐL >>> 

    FŐISPÁN Szekeres Adrientől >>> 

Ezek is érdekelhetnek