Az omlós tésztához a lisztet, a margarint és a porcukrot összemorzsoljuk. A tojást felverjük és hozzáadjuk a tésztához. Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát. Villával megszurkáljuk, ráhelyezzük a sütőpapírt, rászórjuk a száraz babot és vakon megsütjük.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a sütőpapírral a babot és újabb pár percig sütjük.
A krémhez forró vízfürdő felett a tojásos masszát állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni és beleolvasztjuk margarint, majd beleöntjük a formába és egy órán át hűtjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a krémes citrompite