A kekszet megdaráljuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd a vajat, és addig keverjük, míg nedves homok állagot kap. Egy piteformaba belenyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a 2 egész tojást és 3 tojássárgát a cukorral és a keményítővel krémesre keverjük, hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat és a tejszínt, közepes lángon 4-5 percig kevergetve főzzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a 4 evőkanál vízzel elkevert zselatint, majd a krémsajtot, simára keverjük robotgéppel. A krémbe óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert maradék 3 tojásfehérjét, és a kihűlt kekszes alapra simítjuk.
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.