Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Néha a legegyszerűbb étel elkészítése okozza a legtöbb fejtörést a kezdő háziasszonyoknak, jó példa erre a sonkafőzés. Ahány család, annyi recept – vajon melyik az igazi? A lényeg, hogy néhány alapszabályt betartsunk az előkészületek és a főzés során.
A magyarok számár a húsvét még mindig egy otthon, családi körben töltött ünnep, aminek bizony a sonka valamilyen formában biztos, hogy fontos részét képezi. Azonban sokan tanácstalanok a vásárlás során, ugyanis attól tartanak, hogy a választott darab csalódást fog okozni. Nos, ha magatokra ismertetek, akkor jó helyen jártok, ugyanis az alábbi videóból kiderül, hogyan válasszunk hibátlan sonkát.
Vidék íze
Soha nem lehet elég hidegtálból húsvétra: a vendégeknek, de persze a családnak is szívesen készítünk látványos finomságokat. Most egy egyszerű, mutatós töltött tojás receptet hoztunk, ami pillanatok alatt elkészül – és ugyanolyan gyorsan el is fog fogyni!
Magyarország éves halfogyasztásának nagyjából 30-35 százalékát teszi ki ez az időszak, szóval jó tisztában lenni azzal, hogy mégis hogyan válasszunk friss halat az ünnepi asztalra akár piacról, vagy a szupermarketből. Karácsonykor sokszor azok is ezt az isteni alapanyagot választják, akik év közben nem túl gyakran fogyasztják.
A Wellington hallatán mielőtt bárki azt hinné a bélszínes változatából kiindulva, hogy ez a lazacos verzió is hasonló erőfeszítéseket igényel, azokat már most szeretnénk megnyugtatni, hogy meg sem közelíti azt. Persze a Wellington-lazac esetében is jó ha odafigyelünk néhány apróságra, de kezdőként is nyugodtan betervezheted a karácsonyi menübe. Videón mutatjuk a receptet, hogy nálad is gördülékeny legyen az elkészítés minden fázisa.
Az IKEA megalkotta ikonikus húsgolyójának monumentális változatát, amitől az áruház szerint akár 25 ember is bőven jóllakhat. A négy és fél kilogrammos meteorra emlékeztető behemót ízre semmiben nem különbözik klasszikus és egyben kisebb fajtájától, hiszen ugyanazokból az alapanyagokból áll.
Az ünnepi célegyenesre fordulva azért már a legtöbben tudják, hogy milyen finomságokkal készülnek karácsonykor. Előfordulhat, hogy konkrét ötlet még nincs, de valamilyen elképzelés már biztosan megfogalmazódott azokban, akik a menüért felelnek jövő hét hétvégén. Ám előtte még van egy hétvége, egészen pontosan advent harmadik hétvégéje, amikor jól kell lakni. Ti tudjátok már, hogy mit főztök vasárnap ebédre? Mi már tudjuk, hiszen az alábbi receptekből válogatunk mi is.
Dwayne Johnson, vagy ahogy a világ leginkább ismeri, A Szikla, most még keményebben edz, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül vágjon neki az ünnepi traktának, és ne okozzon gondot a sokadig karácsonyi bejgli, vagy a töltött káposzta legyűrése. Mindehhez pedig nem más, mint a Télapó asszisztál. Mert ugye Schwarzenegger is megmondta; az edzőtárs legfontosabb szerepe a motivációban keresendő.
Nem is alakulhatott volna mesésebben Miklós reggele, hiszen a Mikulás ahogy megtöltötte a csizmákat, úgy megrázta szakállát, hogy az egész ország fehérbe burkolódzott. Mi is nehezen tudjuk már felidézni, mikor esett hó az adventi várakozás alatt, ezért azt találtuk ki, hogy olyan recepteket hozunk nektek a hétvégi és vasárnapi ebédhez, melyek biztosan felmelegítenek a hólapátolás, a hógolyózás vagy a hóemberépítés után.
Fanny magazin
Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a húsvéti bevásárlást! Az egyre dráguló élelmiszerek miatt nem mindegy, mit és honnan szerzünk be az ünnepre – írja a Fanny magazin.
Mit főztek karácsonyra dédanyáink? Volt-e hal, töltött káposzta és mikortól van bejgli az asztalon? Mit ettek az arisztokraták és mit a nép egyszerűbb gyermekei?
Sorozatunkban hétről-hétre összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestetek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok, vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Világosan látszik, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az ünnepi receptek után. Még mindig vannak olyan finomságok a válogatásban, melyek már hetek óta tanyáznak a legjobbak között. Ez nem is csoda, hiszen pénteken karácsony!
Vasárnap meggyújtjuk a negyedik, egyben az utolsó adventi gyertyát is. Ez annyit jelent, hogy véget ért a négy hetes várakozás, pénteken pedig itt a szenteste. Egy karnyújtásnyira az ünnepi főzőcskéktől és készülődéstől talán nem is jöhet jobban egy válogatás, amivel igyekszünk tippet adni a hétvégi menühöz, vagy éppen az ünnepi vacsorákhoz. Válogassatok kedvetekre!
Már nyakig ülünk az ünnepi készülődésben, a konyhai nagy sürgés-forgás a karácsonyi menük körül pedig hamarosan kezdetét veszi. A napok óta tartó tervezés ellenére is sokakkal előfordul, hogy fejtörést okoz a megfelelő köret kiválasztása a hús, vagy halételek mellé, ezért most nekik szeretnénk egy kis időt és energiát spórolni azzal, hogy adunk néhány tuti tippet.
Aki eddig halogatta, annak is muszáj elkezdenie a karácsonyi előkészületeket. Hoztunk néhány tippet, hogy ez a készülődés inkább öröm legyen, mint stressz.