Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Az őszi-téli szezon sztárjai egyértelműen a töpörtyűs tésztából készített sós sütemények: Márton-napon libatepertővel, ilyenkor, a disznóvágások idején pedig sertéstepertővel - vagy töpörtyűvel, kinek, hogy esik jól - dolgozunk. Most mutatunk 8 receptet, amelyek között pogácsa-variációkat, és kicsit macerásabb, de annál finomabb töltött sütiket is találtok!
Videó
Karácsonykor nálunk minden évben kerül valami új sütemény az ünnepi asztalra, és egy régi kedvenc sem hiányozhat, ez pedig a szilvalekváros-tepertős papucs. Ezt a finomságot a sógornőm készítette először és mindenkinek annyira ízlett, hogy eldöntöttük, minden évben megcsinálja valaki a családból. Idén én következek.
Wessely Márta
A tepertős pogácsa sok családban egyértelműen a nagymamák terepe, nekik van elég gyakorlatuk és türelmük hajtogatni, pihentetni kellő módon és kellő alkalommal a tésztát, hogy a végén olyan omlós, porhanyós és foszlós legyen a pogácsa, amit csak a házi tepertős tud.
Salamon Csilla
Szekeres Lajosné Klári
Baloghné Kele Judith
Simonné Pammer Lívia
Balogh Ágnes
Mészáros Kata
Tóth Csilla
Sinka Endre
KOCSIS BÁLINT