hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepertős-túrós rétes

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tepertőt késsel durvára összevágjuk. A túróhoz keverjük, hozzáadjuk a sót, a zsemlemorzsát és a tejfölt, összekeverjük.

A réteslapokat olajjal megkenjük, a túrós tölteléket vékony csíkban ráhelyezzük, konyharuha segítségével feltekerjük (nem túl szorosan, mert kireped). A másik 2 rudat is így készítjük, azzal a különbséggel, hogy feltekerés előtt az egyiket zsályával, a másikat rozmaringgal szórjuk meg, így 3 féle rétesünk lesz.

Megkenjük olajjal, és 170 fokos sütőben (légkeverés nélkül) szép pirosra sütjük. Pihentetjük, majd szeleteljük, finomra vágott zöldhagymával és chilivel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek