hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újhagymás, töpörtyűs pogácsa

120 perc
bonyolult
megfizethető
24 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba átszitáljuk, a közepébe mélyedést csinálunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, egy kiskanál cukrot szórunk rá és 1 dl langyos tejjel felöntjük és lisztel betakarjuk. Megvárjuk míg a kovász felfut.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a kihűlt és összetört főtt krumlit a tejfölt, a sót a maradék tejet és alaposan összedagasszuk. Amikor már a tészta elválik a tál szélétől hozzáadjuk az olajat és jó alaposan összedolgozzuk, egy elég lágy tésztánk lesz. Kis lisztet szórunk a tetejére és másfél óra alatt meleg helyen megkelesztjük.
  3. Lisztezett nyújtódeszkára öntjük lisztezzük és kb 2cm vastagra nyújtjuk, megszórjuk a tepertővel, a felkarikázott hagymával, és őrölt borssal és a reszelt trapistával. Majd alulról felfelé a fele tésztáig felhajtjuk, aztán felülröl alulra, majd jobbról balra, és balról jobbra behajtogatjuk a tésztát és hideg helyen 30 percet pihentetjük, majd újra kinyújtjuk és a hajtogatást még kétszer megismételjük, pihentetéssel együtt.
  4. Majd kinyújtjuk utoljára és beirdaljuk a tetejét és megkenjük tojással, igény szerint reszelt sajtot is szórhatunk rá, kiszagattjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Még több pogácsa recept! >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss