Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Török Zsuzsa
A mézeskalács tésztából sütött csillagokat, házikókat, harangokat, angyalkákat és mindenféle más karácsonyi formát cukormázzal díszíthetünk. Az írókázáshoz használt massza azonban sokszor túl hígra sikerül vagy túl nehezen szárad. Így kerülhetjük el a buktatókat!
Nemes-Pádár Csilla
A torták és sütemények nagy részét a tökéletes cukormáz koronázza meg. De mi a helyzet, ha a máz állaga nem olyan, mint kellene? Mit lehet tenni, ha folyós a máz és nincs időd újat készíteni?
Egyedien dekorálhatsz vele tortát, aprósütit, muffint vagy mézeskalácsot, ráadásul a cukormáz elfedi az esetleges sütési hibákat. Színezheted, ízesítheted tetszés szerint vagy akár kihagyhatod belőle a cukrot, az viszont nem mindegy, hogy milyen az állaga. Ismerd meg a változatokat és a profi trükköket!