Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
A torták és sütemények nagy részét a tökéletes cukormáz koronázza meg. De mi a helyzet, ha a máz állaga nem olyan, mint kellene? Mit lehet tenni, ha folyós a máz és nincs időd újat készíteni?
Nemes-Pádár Csilla
Török Zsuzsa
Egyedien dekorálhatsz vele tortát, aprósütit, muffint vagy mézeskalácsot, ráadásul a cukormáz elfedi az esetleges sütési hibákat. Színezheted, ízesítheted tetszés szerint vagy akár kihagyhatod belőle a cukrot, az viszont nem mindegy, hogy milyen az állaga. Ismerd meg a változatokat és a profi trükköket!
A mézeskalács tésztából sütött csillagokat, házikókat, harangokat, angyalkákat és mindenféle más karácsonyi formát fantáziadúsan díszíthetjük cukormázzal. Az írókázáshoz használt massza azonban sokszor túl hígra sikerül vagy túl nehezen szárad. Így kerülhetjük el a buktatókat!