Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túl híg a cukormáz, kifolyik a krém? Ezzel az filléres alapanyaggal megmentheted a tortád!

default user icon
MME
A torták és sütemények nagy részét a tökéletes cukormáz koronázza meg. De mi a helyzet, ha a máz állaga nem olyan, mint kellene? Mit lehet tenni, ha folyós a máz és nincs időd újat készíteni?

A cukrászok különféle megoldásokat kínálnak erre a problémára.

Elsőként azt tanácsolják, hogy pihentesd a cukormázat rövid ideig a hűtőszekrényben. A másik népszerű módszer a cukormáz sűrítésére ha porcukrot adsz hozzá. De ha a máz már eleve édes, és nem bír el több cukrot, más összetevő után kell nézned. Olyan anyagot kell választani, ami az íz megváltoztatása nélkül javítja a textúrát.

 

Ez pedig nem más, mint a keményítő!

Egy kevés kukorica- vagy tápiókakeményítő hozzáadása a folyós mázhoz a legjobb módja a sűrítésnek!

Kb. 2 teáskanálnyit őrölj le konyhai robotgéppel, amíg extra finom állagú lesz, majd lassan kevergetve a mázat add hozzá a keményítőt. Érdemes a keményítőt átszitálni, nehogy csomóssá váljon a máz! 

A keményítő felszívja a felesleges folyadékot, így a vajas, a tejszínes, vagy a mascarponés krémeket is stabilabbá teheti – különösen akkor, ha sütit melegebb napon tálalod!

Ajánljuk még:

SÜTISULI DESSZERTKÉSZÍTŐ TANFOLYAM: VIDEÓS RECEPTEK EGY PROFITÓL - VÁLOGATÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss