Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha ezt a hozzávalót is beleteszed a chilibe, akkor nem az eredeti receptet készíted

default user icon
MME
A chili con carne az az étel, amit szinte mindenki másképp készít, és mindenki úgy gondolja, hogy az övé a klasszikus, autentikus recept. Most eláruljuk, hogy melyik az a hozzávaló, ami egész biztosan nem kell bele, ha egy eredeti csilit szeretnél elkészíteni!

Ha valaki csilit akar készíteni, és összeállítja a bevásárlólistáját, a darált hús után, a második helyen biztosan a bab szerepel. Nos, bár a legtöbben abban a hitben vannak, hogy bab nélkül nincs igazi chili con carne,  valójában ez az étel eredetileg nem tartalmazott babot. Sőt, a tősgyökeres amerikaiként számon tartott paradicsomot, csokoládét és kukoricát sem.

A chili con carne, amit gyakran, egyszerűen csak chilinek vagy csilinek is neveznek, eredetileg nem más, mint egy fűszeres pörkölt, ami, még csak nem is Mexikóból, hanem az amerikai délnyugatról, egészen pontosan Texasból származik. Az eredeti recept elsősorban darált vagy apróra kockázott marhahúsból, vékonyra szeletelt chilipaprikából, fokhagymából és hagymából áll, fűszerként pedig a són és a borson kívül őrölt pirospaprikát, oregánót és köményt használtak.

Ahogy azonban a chili con carne Texason kívül is népszerűvé vált, számos variáció jelent meg, amelyekben a paradicsom és a bab, különösen a vesebab, gyakori kiegészítéssé vált. Néhány változatban más, nem hagyományos összetevők is megtalálhatók, mint például kukorica, gomba, sőt, tészta vagy csokoládé is.

Mutajuk a mi három kedvenc csilis bab receptünket - válogassatok kedvetekre!

Egyszerű csilis bab

CSILIS BAB

Chili con carne

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss