hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás töltött tojások

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 8 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek tormás majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 db cékla
  • 1 db babérlevél
  • 5-6 szem egész bors
  • 2 ek fehérborecet
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • friss kapor a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük.
  2. Ezalatt elkészítjük a céklás pácot, amihez a céklát meghámozzuk, majd apróra kockázzuk. Egy nagyobb jól zárható műanyag edénybe szórjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, szemes borsot, kevés sót és cukrot, majd hozzácsurgatjuk a fehérborecetet, és jól elkeverjük.
  3. A keményre főtt és lehűtött tojásokat óvatosan meghámozzuk, hogy a fehérje szép sima maradjon, és ne sértsük fel. A tojásokat a céklás keverékhez tesszük, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Az edényt lezárjuk, és minimum egy éjszakára hagyjuk pácolódni a tojásokat.
  4. Másnap kivesszük a tojásokat a céklás pácból, lecsepegtetjük őket, ezután félbevágjuk, és egy kis tálba kiszedjük a kemény sárgáját. Ezt villával összetörjük, és krémesre keverjük a tejföllel, tormás majonézzel és mustárral. Ízlés szerint megsózzuk.
  5. A krémet kiskanállal visszatöltjük a félbevágott tojásokba. Friss kaporral, snidlinggel megszórva tálaljuk, pirítóst, kétszersültet és friss tavaszi zöldségeket kínálunk mellé.

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss