Elkészítés: A húst kisebb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és megborsozzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, üvegesre pároljuk egy kevés olajon, majd a hús mindkét oldalát is megpirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi, teszünk bele 3 babérlevelet, 2-2 teáskanál szurokfüvet és kakukkfüvet. Lefedve pároljuk legalább 1 órán keresztül, ha kell, öntünk utána vizet. Mikor már majdnem puha, mehet bele 2 evőkanál mustárt és 3 evőkanál savanykás lekvár, só izlés szerint. Ha teljesen megpuhult a hús, a tejfölből és 2 kiskanál lisztből gyenge habarást készítünk, és az ételbe szűrjük. Még egyett forralunk rajta és kész!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre