Előkészítés: A szárított vargányát kb. 20 percre meleg vízbe áztatjuk. A csirkehúst megmossuk, a combokat, a melleket kettévágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és felaprítjuk.
Elkészítés: A fele olajat és a fele vajat serpenyőben felforrósítjuk, majd beletesszük a húsdarabokat, és minden oldalukat szép pirosra elősütjük. Kiszedjük a zsiradékból, lábasba tesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékhoz keverjük a maradék olajat, kinyomkodjuk a gombát, és beletesszük, majd kb. 10 perc alatt - kevergetve - megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A gombás keveréket ráöntjük a csirkére, felöntjük kb. 1 dl vízzel és a borral. Belemorzsoljuk a megmaradt vajat, és lefedve lassú tűzön kb. 20 percig pároljuk. A gombás húst a petrezselyemmel megszórjuk. Párolt rizst kínálhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre