hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boros pulykaragu zöldségekkel és kölessel

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, felkockázott húst megsózzuk és megborsozzuk, a felforrósított olajon megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük. 
  2. A visszamaradt zsiradékban üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzákeverjük a paradicsompürét. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket, valamint a babérlevelet, és néhány percig együtt pirítjuk. 
  3. Felengedjük kevés vízzel, majd hozzáadjuk az elősütött pulykakockákat. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, és fedő alatt 30 percig pároljuk. Az elpárolgott folyadékot kis adagokban pótoljuk a borral. 
  4. A kölest puhára főzzük 4 dl forrásban lévő, sós vízben. Végül a raguhoz forgatjuk a felkarikázott pórét, és további 5 percig főzzük. A ragut a puha kölessel kínáljuk.
Készíthetjük az ételt káposztafélékkel vagy különböző gombafajtákkal vegyesen.

Ezek is érdekelhetnek