Birkapörkölt kapros-túrós nokedlivel

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • birkahús
  • zsír
  • olaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • paprika
  • paradicsom
  • szegfűbors
  • babérlevél
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • erős paprika
  • szerecsendió
  • bors
  • fehérbor
  • víz
  • tojás
  • kapor
  • víz
  • liszt
  • tehéntúró
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókból pörköltet készítünk, belerakjuk a fűszereket, a szerecsendió felét belereszeljük, a másik felét akkor, amikor már majdnem kész a pörkölt. A 2 gerezd fokhagymát is belereszeljük, kivesszük a babérlevelet és a szegfűborsot.

A tojásból, sóból, vízből, lisztből és az apróra vágott kaporból nokedlit készítünk, és a szokásos módon kifőzzük.

Kiszedjük, rátesszük a 2 kanál olajat, rámorzsoljuk a túrót, jól összekeverjük.

Káposztasalátával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss