Elkészítés: A szokásos módon elkészítjük a piskótát, majd egy nagyobb méretű sütőpapíros tepsiben (31x43 cm) kb. 15 perc alatt megsütjük.
Miután megsült, a tepsiből egy lisztezett konyharuhára borítjuk (az a része legyen felül, amelyik kevésbé szép, tehát az alja). A bátrabbak akár máris kenhetik lekvárral, majd tekerhetik fel, de aki kevésbé merész így csinálja: tekerjük fel a konyharuhával együtt, mintha az lenne a töltelék. Hagyjuk így 5-10 percig, majd tekerjük le, tegyük félre a konyharuhát, és kenjük meg a lekvárral. Tekerjük fel ismét, és hagyjuk állni így min. 10 percig.
Porcukorral meghintve, ferdén szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre