Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe tekert sertéssült vadas mártásban

> 90 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • 1 kg sertéshús (felsál vagy comb)
  • 1 dkg nyers füstölt szeletelt bacon
  • 1 ek sertészsír
  • A páchoz:
  • 2 db sárgarépa
  • 3 db perezselyemgyökér
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15-20 szem egész feketebors
  • 4-5 db babérlevél
  • 3 ek 20%-os ecet
  • kb. 2 és 1/2 l víz
  • 1 ek só
  • A mártáshoz:
  • a páclé
  • 4 ek mustár
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 dl víz
  • pici citromlé
  • 1 ek zsír
  • 4 ek liszt
  • A hús sütéséhez :
  • tálaláshoz tejföl

Elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, az egész, megtisztított hagymákat, az ecetet, a teatojásba helyezett egész borsot, a babérlevelet, a sót. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  2. Levesszük a tűzről, és a forró lébe belehelyezzük a húst. Fontos, hogy a zöldséglé elfedje! Megvárjuk amíg kihűl, és lefedve a hűtőbe tesszük 3 napra.
  3. Három nap után elővesszük, és feltesszük újra főzni. Addig főzzük, amíg a hús annyira megpuhul, hogy a villa könnyedén beleszalad. Ekkor a húst kiemeljük a pácléből és megvárjuk , kihűljön annyira, hogy meg lehessen fogni.
  4. Amíg a hús hül, kizsírozzunk egy tepsit. A húst  beburkoljuk a baconszeletekkel, és a tepsibe rakjuk. A pácléből kb. 2 dl-t elveszünk, és a hús alá öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben, kb. egy óra alatt pirosra sütjük. Néha saját szaftjával meglocsoljuk.
  5. A mártás elkészítéséhez a páclét használjuk. Kivesszük a hagymákat és teatojást, majd a páclében maradt zöldségeket botmixerrel pépesítjük (mint egy krémlevest).
  6. Egy kisebb lábasban karamellizáljuk a cukrot, majd óvatosan felöntjük vízzel, és addig hagyjuk a lassú tűzön míg felolvad a cukor - ekkor a zöldséges alaphoz öntjük. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet, és jól elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, forrásig melegítjük, és berántjuk. Kb. 5 percig, lassú tűzön, állandó keveréssel összefőzzük.
  7. A húst kivesszük a sütőből és pihentetjük, majd felszeleteljük, és a maradék szafttal meglocsoljuk.
  8. A sültet és a mártást külön tálaljuk. Tejfölt mindenki ízlése szerint tehet hozzá. 

    Még több vadas recept itt >>> 

    A 9 LEGJOBB VADASRECEPT CSIRKÉBŐL, SERTÉSBŐL ÉS MARHÁBÓL >>> 

Burgonyakrokettet szoktam készíteni hozzá, de zsemlegombóccal is kínálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss