Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Készítsd el a Baby Yoda koktélt és garantáltan veled lesz az erő a Star Wars-napon

default user icon
MME
Május negyedike fontos nap a filmrajongók életében, ugyanis ekkor tartják a Star Wars-napot. Ennek apropóján mutatunk egy koktélt, mellyel bárki méltó módon megünnepelheti ezt a különleges alkalmat.

A Star Wars-nap időpontját egy angol szójátéknak köszönhetjük, ugyanis a filmek visszatérő mondata, „Az erő legyen veled!" eredeti, angol változata könnyen félreérhető. Így alakult a „May the force be with you!" a „May the fourth (május 4-e) be with you!" jelszóvá, és lett a május negyedike a filmrajongók ünnepe. Ezen a napon különféle játékokkal, kvízekkel és persze fogásokkal tisztelegnek a világszerte milliók által szeretett filmsorozat előtt.

Ennek apropóján hoztunk nektek egy különleges koktélreceptet, mely megidézi a Star Wars-univerzum talán legnépszerűbb figuráját, A mandalóri című sorozat sztárjának, Baby Yodának az alakját.

Baby Yoda koktél

Hozzávalók:

  • 57 ml Grey Goose vagy bármilyen vodka
  • 28 ml lime-lé
  • 14 ml cukorszirup
  • 1 egész kivi

A díszítéshez:

  • Kivi- vagy lime-karika
  • Fekete olajbogyó
  • Zsákvászon, sütőpapír vagy barna papírlap
  • Fogpiszkáló

Elkészítés:

  1. A cukorszirup lehet bolti, de elkészíthetjük mi magunk is. Ehhez nem kell mást tenni, mint 2 egység cukrot 1 egység vízzel összeforralni. Ha mi csináljuk, hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg hűl, hámozzuk meg a kivit, karikázzuk fel, és egy szeletet tegyünk félre a díszítéshez.
  3. A kivikarikákat pépesítsük.
  4. A kivipépet, a vodkát, a lime-lét, a kihűlt cukorszirupot és pár jégkockát tegyünk egy shakerbe, és alaposan rázzuk össze.
  5. Ha kész, szűrjük át és öntsük koktélospohárba.
  6. A megmaradt kivikarikát felezzük el, és óvatosan állítsuk a pohár karimájára, ahogy a képen is látni, ugyanis ezekből lesznek a fülek.
  7. Egy fogpiszkálóra húzzunk fel két olajbogyót, és óvatosan helyezzük a kivikarikák elé, ezek lesznek a szemek.
  8. A pohár szárát tekerjük körbe egy kis darab zsákvászonnal, vagy barna sütőpapírral, esetleg barna papírlappal, és el is készültünk.

Forrás: SmartBlend

Borítókép: Instagram/The Vault Pizza 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek