Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Augusztusig biztosan maradnak a korlátozások azoknak, akik nincsenek beoltva

default user icon
MME
Augusztusig biztosan csak védettségi igazolvánnyal lehet moziba, fesztiválra, színházba, étterembe menni - közölte Gulyás Gergely miniszter.

Az oltásoknak köszönhetően sikerült a koronavírus-járvány harmadik hullámát megtörni - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön. Négy hét alatt közel kétmillió oltást tudtak beadni.

"A járványügyi korlátozások a védettséggel nem rendelkezők számára augusztusig biztosan fenn fognak maradni. Ez koncertekre, fesztiválokra, szórakozóhelyekre, szállodákra és éttermekre, sporteseményekre egyaránt igaz" - jelentette ki Gulyás. Ezen szolgáltatások igénybevételéhez továbbra is védettségi igazolványra van szükség.

Ezen a héten kevés oltás fog rendelkezésre állni Moderna és Pfizerből, mert félre kell tenni belőlük a második oltásokra, illetve a 16-18 évesek beoltására. A jövő héttől azonban átlagosan hetente 120-180 ezer Pfizer és 20-30 ezer Moderna vakcina fog rendelkezésre állni. 

Több mint 80%-át a regisztráltaknak már beoltották és 1 milliónál kevesebb azoknak a száma, akik még az első oltást sem kapták meg.

Ajánljuk még:


Ezek is érdekelhetnek

Friss