hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Árvácska süti

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A rózsaszín tésztához:
  • 2 egész tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • A sárga tésztához:
  • 2 egész tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • A barna tésztához:
  • 4 egész tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztákat külön-külön készítjük el a következők szerint: a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport és a pudingport, majd belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját.

A rózsaszín és a sárga tésztát kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük és megsütjük.

A barna tésztát nagyméretű vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük, sütés után feltekerjük, mint a piskótatekercset.

A sárga és rózsaszín rudakat összefordítjuk, és a szétnyitott barna tésztára tesszük, újra feltekerjük, hogy együtt hűljenek ki.

Eközben a krémhez a tejből és a pudingporból krémet főzünk. A margarint a porcukorral habosra dolgozzuk, majd a kihűlt krémhez keverjük.

A barna lapot kiterítjük és rákenjük a krém egy részét. A színes rudakat hosszában kettévágjuk, és krémmel összeragasztunk 1 rózsaszínt 1
sárgával. Egy felemás rudat helyezünk a barna tésztára, rákenjük a maradék krémet, erre rátesszük a másik felemás rudat, majd feltekerjük. Alufóliával jól összefogjuk, és hűtőbe tesszük.

Néhány óra múlva szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss