Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Árvácska-tekercs

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tekercs belsejéhez:
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • A mézes tekercshez:
  • 6 tojás
  • 15 dkg méz
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 10 evőkanál cukor
  • 8 dl tej
  • 2 tojás
  • 25 dkg margarin
  • A csokimázhoz:
  • tortabevonó csoki
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A mézes tekercshez a 6 tojássárgáját kikeverjük a mézzel, majd hozzávegyítjük a lisztet, a kakaót és a felvert tojásfehérjéket. Egy nagy gáztepsiben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

A tekercs középső része 4 különálló darabból, 2 őzgerincformában sütött tésztából készül. Ehhez a tojásfehérjéket gőz fölött a cukorral kemény habbá verjük, a gőzről levéve a tojássárgákkal lazán belevegyítjük. Ezt követően a masszát kétfelé vesszük, az egyik felét a 2 csomag vaníliás, a másikat a 2 csomag puncsos pudinggal összekeverjük. Őzgerincformában megsütjük.

Kihűlés után kiborítjuk őket, középen hosszában mindkettőt elvágjuk, a feleket egymás mellé fordítjuk, majd azokat a lapos felükkel ismét egymáshoz illesztjük úgy, hogy ne azonos színűek kerüljenek egymás mellé.

Összerakás előtt a vágott felületüket megkenjük a csokoládépudingból, 5 evőkanál cukorból, 4 dl tejből és 1 egész tojásból főzött, majd 12,5 dkg margarinnal kikevert krémmel.

A vaníliapudingból hasonlóan készítünk sárga krémet, és ezzel pedig a már a kihűlt mézes lapot kenjük meg.

Végül az őzgerincekből készült hengert rátesszük a megkent mézes piskótára, és beletekerjük. Ha a tészta súlyánál fogva szét akarna dőlni, 3 helyen kössük össze, és 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Végül csokival bevonva, kókuszreszelékkel megszórva, szeletelve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss