Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így fogyhatsz könnyedén az arcodról – íme 5 egyszerű gyakorlat!

default user icon
MME
Ha úgy érzed, az arcod mostanában kicsit teltebb, és ez zavar, pár egyszerű gyakorlattal tehetsz ellene.

A testünkhöz hasonlóan az arcunk kikerekedése is zsírlerakódás eredménye. Ezt a zsírtöbbletet általában az általános súlygyarapodás okozza, amely jellemzően a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, a genetikai örökségünk és a természetes öregedési folyamat következménye. Szerencsére vannak olyan speciális gyakorlatok, amelyek segítségével csökkenthetők az arcon és az állon megjelenő zsírpárnák.

Próbáld ki a következő gyakorlatokat, és mozgass meg akár 40 arcizmot is pár perc alatt!

1. gyakorlat

Mondd ki egymás után az „x” és az „o” betűket. Ettől az arcizmok összehúzódnak és elernyednek. Ismételd meg ez a gyakorlatot naponta többször, ahányszor csak lehetőséged adódik rá.

2. gyakorlat

Szívd be a két arcodat, mint gyerekkorodban, amikor a halat utánoztad. Ismételd meg a gyakorlatot hússzor.

3. gyakorlat

Húzd szélesre a szád, mintha vigyorognál, majd kerekítsd, mintha csodálkoznál. Mindkét pozíciót tartsd öt-öt másodpercig, majd lazíts. Naponta harmincszor ismételd meg a gyakorlatot.

4. gyakorlat

Fújd fel az arcod levegővel, hogy az arcod még kerekebbnek, kövérebbnek tűnjön. Tartsd zárva az ajkaid, és mozgasd a levegőt a szádban az egyik oldalról a másikra. Csináld ezt öt percig!

5. gyakorlat

Végezz néhány állemelést: hajtsd hátra a fejed, nyújtsd ki a nyakad amennyire csak tudod! Tartsd a szemed a plafonon, és próbáld meg az alsó ajkad ráhúzni a felső ajkadra, miközben szélesen mosolyogsz. Tartsd meg a mozdulatot 10 másodpercig, és ismételd meg tízszer.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss