Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás levél

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, majd kisebb kockákra vágjuk. A mézet felhevítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott almát, megszórjuk az almáspite fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral, majd pár percig pároljuk, hogy az alma még roppanós maradjon.
  2. Ezután egészen kihűtjük, majd egy szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük a levét. Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírral együtt, majd egyforma kockákra vágjuk.
  3. Ezután mindegyik tésztakocka közepére teszünk a lecsepegtetett almából, a széleket vékonyan megkenjük felvert tojással, majd megformázzuk.
  4. A széleket egy villával lenyomkodjuk, hogy nehogy szétnyíljon sütés közben, majd egymástól kicsit távolabb, elhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és vékonyan lekenjük tojással.
  5. Kb. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

MÉG TÖBB ALMÁS RECEPT >>>

11 ÉDES SÜTI, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA>>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss