hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-krémes piskóta II.

MME MME
5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg alma
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • zsemlemorzsa
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • pici só
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • A te tejére:
  • reszelt csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: 1 kg almát meghámozunk, lereszelünk, 6 evőkanál cukrot és 1 mokkáskanál fahéjat teszünk rá, majd kicsavarjuk.

Egy normál méretű tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Ráterítjük az almát, arra ismét zsemlemorzsát szórunk.

Ráöntjük a 6 tojásból kevert piskótatésztát, közepes tűznél megsütjük.

Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a fóliát, az almát hagyjuk felül, arra tesszük a következő krémet: a vaníliás pudingot fél liter tejben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. 20 dkg vajat 20 dkg cukorral kikeverünk, és összekeverjük a kihűlt pudinggal.

Rákenjük az alma tetejére, végül meghintjük reszelt csokoládéval.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek