Elkészítés: 1 kg almát meghámozunk, lereszelünk, 6 evőkanál cukrot és 1 mokkáskanál fahéjat teszünk rá, majd kicsavarjuk.
Egy normál méretű tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Ráterítjük az almát, arra ismét zsemlemorzsát szórunk.
Ráöntjük a 6 tojásból kevert piskótatésztát, közepes tűznél megsütjük.
Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a fóliát, az almát hagyjuk felül, arra tesszük a következő krémet: a vaníliás pudingot fél liter tejben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. 20 dkg vajat 20 dkg cukorral kikeverünk, és összekeverjük a kihűlt pudinggal.
Rákenjük az alma tetejére, végül meghintjük reszelt csokoládéval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!