Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alföldi gulyásleves csipetkével

MME MME
3 4.4/5
> 90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, 0,5 dl vizet, majd a kockára vágott húst, a zúzott fokhagymát, és megpirítjuk.
  2. Felöntjük 6-8 dl vízzel, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kevés köménymaggal. zöldségféléket hosszúkásra, a burgonyát kockára vágjuk. Amikor a hús már puhulni kezd, beletesszük a zöldségeket, 10 percig főzzük, majd beletesszük a burgonyát, és azzal is 10 percig főzzük.
  3. A tojásból a liszttel és sóval csipetke tésztát gyúrunk, és lisztes kézzel egy konyharuhára csipegetjük. Amikor megpuhult a hús és a zöldségek, ellenőrizzük a fűszerezést, majd belefőzzük a csipetkét, és friss kenyérrel tálaljuk.

    Még több gulyás >>> 

    Krumplis receptek >>> 

    Magyaros ételek >>> 

    Levesek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss