A forró levegős fritőz egyre több háztartásban megtalálható. Az air fryerek nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető benne az étel, ráadásul sokkal egészségesebben is süthetünk benne, hiszen minimális zsiradék felhasználásával készíthetjük el kedvenc fogásainkat. A magyar háziasszonyok képzeletének pedig semmi sem szab határt. Nemcsak zöldségchipsek és sült húsok készülnek a forró levegős fritőzben, hanem valaki ebben készíti a melegszendvicset, a bundás kenyeret vagy kedvenc desszertjét.
Kedvenc köretünk
Mi most a vasárnapi ebédhez mutatunk egy szuper ötletet. A rántott hús mellől nem hiányozhat valamilyen krumplis köret. A krumplipüré, sült krumpli, hagymás tört krumpli helyett tavasszal a petrezselymes burgonya a favorit. A Vidék íze magazin szakácsa, Sepsi Balázs sokak kedvencét készítette el air fryerben. Csak annyit mondhatunk, hogy jó lesz dupla adagot készíteni belőle, mert rájár majd a család.
Héjában sült petrezselymes apró burgonya
Hozzávalók:
- 60 dkg parázsburgonya
- 3 evőkanál zsiradék
- 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
- 1 csipet szárított oregánó
- 1 csipet szárított kakukkfű
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
- A burgonyaszemeket alaposan megmossuk és félbevágjuk.
- A krumplit egy keverőtálba tesszük, összekeverjük az olajjal vagy a megolvasztott más zsiradékkal. Rászórjuk a fokhagyma-granulátumot, az oregánót, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, borsot és átkeverjük.
- Az air fryer kosarába önjük, és 190 fokon 10 percig sütjük. Megkeverjük, majd 200 fokon még 10 percig sütjük.
- Ha kész, összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel.
Ajánljuk még:
- MENNYEI OREÓS SAJTTORTA BŰNTUDAT NÉLKÜL: AIR FRYERBEN KÉSZÜL A CSODA >>>
- AZ AIR FRYER KIVÁLASZTÁSÁTÓL A TISZTÍTÁSÁIG: 7+6 TIPP, MELYET ÉRDEMES ÉSZBEN TARTANOD! >>>
- EZ A TÖKÉLETES PETREZSELYMES KRUMPLI TITKA >>>