Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes a petrezselymes krumpli az air fryerben

default user icon
MME
A petrezselymes krumpli az egyik legnépszerűbb köret a vasárnapi rántott hús mellé. Az illatos petrezselyem és az újkrumpli tökéletes párosítás. Talán nem is gondolnád, de a ma egyre népszerűbb forró levegős fritőzben, azaz air fryerben is elkészítheted a petrezselymes burgonyát. Mutatjuk, hogyan!

A forró levegős fritőz egyre több háztartásban megtalálható. Az air fryerek nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető benne az étel, ráadásul sokkal egészségesebben is süthetünk benne, hiszen minimális zsiradék felhasználásával készíthetjük el kedvenc fogásainkat. A magyar háziasszonyok képzeletének pedig semmi sem szab határt. Nemcsak zöldségchipsek és sült húsok készülnek a forró levegős fritőzben, hanem valaki ebben készíti a melegszendvicset, a bundás kenyeret vagy kedvenc desszertjét.

Kedvenc köretünk

Mi most a vasárnapi ebédhez mutatunk egy szuper ötletet. A rántott hús mellől nem hiányozhat valamilyen krumplis köret. A krumplipüré, sült krumpli, hagymás tört krumpli helyett tavasszal a petrezselymes burgonya a favorit. A Vidék íze magazin szakácsa, Sepsi Balázs sokak kedvencét készítette el air fryerben. Csak annyit mondhatunk, hogy jó lesz dupla adagot készíteni belőle, mert rájár majd a család.

 

Héjában sült petrezselymes apró burgonya

Hozzávalók:

  • 60 dkg parázsburgonya
  • 3 evőkanál zsiradék
  • 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 csipet szárított oregánó
  • 1 csipet szárított kakukkfű

  • bors
  • 1 csokor petrezselyem 

Elkészítés:

  1. A burgonyaszemeket alaposan megmossuk és félbevágjuk.
  2. A krumplit egy keverőtálba tesszük, összekeverjük az olajjal vagy a megolvasztott más zsiradékkal. Rászórjuk a fokhagyma-granulátumot, az oregánót, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, borsot és átkeverjük.
  3. Az air fryer kosarába önjük, és 190 fokon 10 percig sütjük. Megkeverjük, majd 200 fokon még 10 percig sütjük.
  4. Ha kész, összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel.

Ajánljuk még:


Ezek is érdekelhetnek

Friss