hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás mousse

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg áfonya
  • 0,5 dl víz vagy áfonyalé
  • 2-3 ek barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 1 ek citromlé
  • 3 dl Hulala vagy habtejszín

Elkészítés

  1. Az áfonyát egy közepes méretű edénybe tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vizet, a citromlét, valamint ízlés szerint a cukrot és a fahéjat.
  2. Pár percig főzzük, majd a tűzről levéve langyosra hűtjük. Simára turmixoljuk, és a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.
  3. A hideg Hulalát vagy habtejszínt egy keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk az áfonyapépet, és pár perc alatt jó habosra keverjük.
  4. Az elkészült krémet poharakba vagy kis tálkákba kanalazzuk, és hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, az ízek pedig összeérjenek. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből az áfonyás mousse-t, és rögtön kínáljuk.

Megjegyzés

Áfonya helyett ízlés szerint más gyümölccsel pl. málnával vagy szederrel is készíthetjük, a végeredmény mindenképpen egy habkönnyű krém. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss