hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós linzer

75 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg sertés zsír (vagy 17 dkg vaj)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás (sárgája, nagy)
  • 1/3 csomag sütőpor (4 gramm)
  • lekvár (az összeragasztáshoz)
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a hideg zsírt vagy vajat, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, és adjuk hozzá a tojássárgát.
  3. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd a hűtőbe tesszük 30 percre.
  4. Amikor a tészta kellően lehűlt, lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagra, és ízlés szerinti kiszúróval kiszúrjuk. Ezután a kiszúrt tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, 10-12 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).
  5. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, majd egészen kihűtjük, majd ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk a linzerkarikákat, és porcukorral megszórjuk. Száraz, hűvös helyen, hosszabb ideig eltartható, finom omlós marad.

Megjegyzés

A karácsony elmaradhatalan süteménye nálunk a linzer. Ez a recept pedig igazán omlós. Édes vagy savanykás lekvárral egyaránt finom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss