A "rántáshoz" a lisztet elkeverjük a tejjel, majd alacsony lángon folytonos keverés mellett addig melegítjük, amíg ragacsony, ruganyos masszát nem kapunk. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztához a hideg tejet, sót, élesztőt, cukrot, puha margarint és a kihűlt "rántást" egy tálban jól összegyúrjuk, majd 5-8 percen keresztül dagasztjuk. Ragacsos lesz eleinte ugyan, de minden egyes perccel lágyulni fog, bátran lisztezgessük a kezünket közben. Addig gyúrjuk, amíg ruganyos, sima tésztát nem kapunk.
Folpackkal letakarjuk a tálat és 1 órán át kelesztjük a tésztát. Ezután kivesszük, átgyúrjuk, majd még 30 percig kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 4 kisebb, vagy pedig 2 nagyobb gombóccá formázzuk. Konyharuhával letakarjuk, majd 1 órát kelesztjük.
A gombócokat a tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük, esetleg szezámmaggal meghintjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb 20-25 percig sütjük, amíg szép aranyló árnyalatúak nem lesznek.
Ha elkészültek, kis olvasztott vajba mártott tollecsettel még forrón vékonyan átkenjük őket.
Ha régóta keresel egy olyan hamburger bucit ami kívül-belül puha, édes és sós íz is jól kijön benne és megéri ráfordítani az időt, akkor ne keress tovább. Nekünk ez a kedvenc receptünk és még sosem csalódtunk benne! - Picipiros konyhája
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!