A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejfölt, és összegyúrjuk. (Tejfölt annyit adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.)
3 részre osztjuk a tésztát, folpakba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 30 percig. Ezután mindet kinyújtjuk, és egy 35 × 20 cm-es tepsi hátoldalán 3 lapot sütünk belőle. A tepsit minden lap előtt kiolajozzuk (zsírozni vagy vajazni is lehet).
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a cukorral, fahéjjal és a vajjal pároljuk pár percig.
A krémhez elkészítjük a pudingot - a pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól kihabosítjuk. (Lehet 1 tojássárgájából, vaníliás cukorból és lisztből is készíteni a pudingot.)
Amikor minden kihűlt, összeállítjuk a süteményt. Az első lapra a krém kerül, erre jön a második lap, arra a párolt alma, majd a harmadik lap. Ezt befedjük a csokimázzal.
A csokimázhoz a cukrot és a kakaóport összekeverjük, kevés vízzel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat. Amikor kezd sűrűsödni, a sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk.