Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 csoda szép karácsonyi dekor, amivel ünnepi hangulatot varázsolhatsz az otthonodba

default user icon
MME
Vasárnap az első gyertyagyújtással hivatalosan is megkezdődik az advent, a karácsonyra hangolódás időszaka. Ilyenkor kezdjük a lakás szépítését is, amihez mutatunk 5 nagyon egyszerűen elkészíthető dekorációt.

Az év utolsó hónapja általában teljes egészében az ünnepről szól. Ha korábban nem tettük, ekkor biztosan hozzálátunk az otthonunk feldíszítéséhez. Tervezgetjük az ünnepi menüt, és ajándékok után is kutakodunk már ilyenkor. Ezúttal az otthonszépítésben segítünk 5 csodás karácsonyi dekorációs ötlettel.  

Karácsonyi dekoráció az ajtóra

Egyszerű, de mutatós karácsonyi dekort készíthetünk az ajtóra, vagyis ajtóból, néhány fényes függöny vagy asztali futó felhasználásával. Így már a helyiségbe belépve is ünnepi hangulatba kerülünk. 

 

Hópehely fültisztítóból

Néhány fültisztító pálcika, egy ragasztópisztoly és fehér fonal felhasználásával elkészíthetjük ezt a klasszikus karácsonyi dekorációt. Két változatot is mutatunk.

 

Karácsonyi asztaldísz

Ehhez az ünnepi dekorhoz már több minden szükséges, de megéri beszerezni az apróságokat, mert meseszép adventi asztaldísz lesz a végeredmény.

 

Illatos karácsonyi dekor

A karácsony tipikus illatai többek között a fahéjas-fűszeres keksz és a narancs. Utóbbiból mutatós füzért készíthetünk, ha kiszárítjuk.

 

Mézeskalács – az ünnepi klasszikus

Nemcsak szép és illatos, de ehető karácsonyi dekoráció a puha mézeskalács, ráadásul sütéskor az illata átjárja az otthonunkat. Ajándéknak sem utolsó, és jó előre elkészíthető. Mutatunk is egy tuti receptet hozzá.

 

 

Még több mézeskalácsrecept karácsonyra >>>

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss