A kovászos uborka tehát még a legverőfényesebb nyári napon is legalább egy napig érik, és szélsőséges időjárás esetén ez még tovább húzódhat. Hát ki tudja ezt kivárni, ha épp kovászos uborkára támadna kedve? Na ugye.
Szerencsére a találékony magyar háziasszonyok ilyen fiaskó esetére is prezentáltak megoldást: a ketkes.com-on megtaláltuk az ízvilágában nagyon hasonló, pikáns, kapros villámgyors kovászos uborkát! A csodálatos az, hogy mindössze fél óra alatt produkáljuk azt a bukét, amit máskor napok alatt hoz össze a napfény a só és a kenyér együttese. Íme, a recept!
Hozzávalók a 30 perces kovászos uborkához:
- 10-15 db uborka
- 1 csokor kapor
- 1 fej fokhagyma
- 2 db citrom leve
- só
Elkészítés:
- Az uborkát megmossuk, bevágjuk úgy, mintha klasszikus kovászos uborkát készítenénk.
- Egy nagyobb lábasba beletesszük a fokhagymával, a kaporral és a sóval, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
- Nagy lángon feltesszük főni, és forrásig melegítjük. Amikor bugyogni kezd, azonnal lehúzzuk a tűzhelyről, és félretesszük hűlni.
- A citromok levét kifacsarjuk, és a hideg főzethez öntjük. Fél órára a hűtőbe tesszük, majd leszűrjük, és már fogyaszthatjuk is. Ami marad, azt a levével együtt befőttesüvegekbe tesszük. Hűtve napokig eláll. Jó étvágyat hozzá!