Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 tipp, hogy friss maradjon a pékáru

Kenyérre, kiflire, vagy zsömlére mindig szükség van, hiszen alapvetően sok pékárút és szendvicset fogyasztunk. Abban valószínűleg egyetértünk, hogy ezek frissen a legjobbak, de sajnos nem mindig van idő leszaladni a pékségbe friss áruért. Ezért adunk néhány ötletet, hogyan érdemes tárolni a pékárut, ahhoz, hogy a lehető legtovább friss maradjon.

Zacskó

Bár nem túl környezettudatos, de a pékárúk frissen tartásához a műanyag zacskó sokkal jobb szolgálatot tesz, mint a papír. Érdemes ügyelni rá, hogy a kenyér mindig zacskóban vagy műanyag tasakban legyen, a lehető leglégmentesebben lezárva.

Vegyünk kenyértartót

Ha nem szeretnénk zacskózni, akkor kiváló alternatívát kínálnak a kenyértartók. Na, nem a fonott kosárkákra gondolunk, amiket gyakran látni a nagyi konyhájában, hanem a zárható, kifejezetten a pékárúk tárolására gyártott, általában nagyobb méretű dobozokra. Lehet kapni fából és műanyagból készült modelleket is.

Használjuk a fagyasztót

Ha a pékárút légmentesen lezárjuk, érdemes lehet berakni a fagyasztóba, hogy sokáig friss maradjon. Így amikor szükségünk van rá, csak ki kell venni és egy kicsit megmikrózni. Máris puha meleg kenyerünk lesz. Ha a mikrózás lehetősége nem szimpatikus, nem muszáj azt választani. Ha előző este kiveszed a fagyasztóból a másnap reggelire szánt pékárút, reggelre kiolvad és olyan puha lesz, mintha friss lenne.

ÍGY LESZ ÚJRA PUHA A SZÁRAZ ÉS SZIKKADT KENYÉR: 3 HATÉKONY TRÜKK >>>

15 ISTENI HÁZI KIFLI, ZSEMLE, KENYÉR, HOGY NE KELLJEN TÖBBÉ A SARKI PÉKHEZ MENNED >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss