Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz újra puha a száraz és szikkadt kenyér: 3 hatékony trükk

Elöl hagytad a szegetlen veknit és kopogósra száradt, mire észrevetted? Több módszerrel is megmentheted a kidobástól és olyan puha lesz, mint a frissen sült!
5 lépésben félóra alatt, ha rögtön ennéd

1. Tartsd a csap alá, és folyass rá hideg vizet, amíg a kenyér felpuhul.

2. Csepegtesd le, és vizesen csomagold alufóliába.

3. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd tedd be a kenyeret a középre tolt rácsra 15 percre.

4. Ezután vedd ki a sütőből, és óvatosan távolítsd el róla az alufóliát. Vigyázz, mert a fólia forró és gőz csaphat ki alóla!

5. Végül tedd vissza a kenyeret a sütőbe további 10 percre, hogy ropogósra süljön a héja.

2 lépésben egy nap alatt, ha nem fenyeget az éhen halás veszélye

1. Bugyoláld nedves konyharuhába a kiszáradt kenyeret, majd tedd a hűtőbe 1 napra.

2. Másnap a „borogatás” nélkül süsd az előmelegített sütőben 180 fokon 5 percig, és máris szeletelheted.

1 lépésben negyedóra alatt, ha a kenyér inkább csak szikkadt

Spricceld meg egyenletesen hideg vízzel, majd csomagold barna papírzacskóba. Így felfrissítheted a 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt.

4 HASZNOS TIPP, HOGY IGAZÁN FINOM LEGYEN A KÁVÉ >>> 
4 HASZNOS KONYHAI PRAKTIKA, HOGY SÜTÉS KÖZBEN NE FRÖCSÖGJÖN A FORRÓ OLAJ >>> 
6 SZUPER KONYHAI TRÜKK, HA VAJJAL DOLGOZOL >>> 
5 TUTI TIPP,HOGY VAJPUHA ÉS OMLÓS LEGYEN A HÚS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss