1. Étcsokoládé
A rutinos fogyózók valószínűleg nem lepődtek meg. Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy a bélben található mikrobák megerjesztik a csokoládét, és serkentik a testünk gyomorbarát, polifenolos vegyületek termelését, mint amilyen a butirát. Ez a zsírsav amellett, hogy felpörgeti a zsírégetést, gyulladáscsökkentő hatással is bír. Egy kis gyümölcs hozzáadásával még fokozhatjuk az eredményt. Ne vegyünk 70%-nál alacsonyabb kakaótartalmú terméket – így kerül a szervezetünkbe a legtöbb antioxidáns!
A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ÉTEL, AMIBŐL SOKKAL TÖBBET KELLENE ENNED! >>>
2. Dió
Tökéletes megoldás a két étkezés közötti éhség elűzéséhez. Útközben is fogyasztható, magas tápértékű olajos mag azokra a napokra, amikor elhavaznak a teendők. A dióban tálható többszörösen telítetlen zsírsavak segítenek az elraktározott zsír leépítésében, és az inzulin anyagcseréjét is serkentik. Tartsuk magunkat 13 grammnyi adagokhoz, és tökéletesen fogunk mutatni az új bikininkben.
5 MAG, AMI BÁRMELYIK TABLETTÁNÁL HATÁSOSABB >>>
3. Kefir
Lehet, hogy a téli hidegben nem ez az első választásunk, de a nyári forróságban garantáljuk, hogy semmi se jobb egy pohár hűsítő kefirnél! A laktózérzékenység elterjedése óta egyértelműen átvette a stafétát a joghurttól, ami jóval kevésbé kíméli a gyomrunkat. Sőt, még a laktóz által okozott bántalmakat is képes enyhíteni! Egy kutatás szerint a kefir 70%-kal csökkentette a többi tejtermék által okozott puffadást. Mindez annak köszönhető, hogy az erjesztés miatt tele van probiotikumokkal, melyek segítik az emésztést.