Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 különlegesség Valentin-napra, ha már unod a szív alakú kekszeket

default user icon
MME
A Valentin-napot lehet szeretni vagy utálni, de egy biztos: szuper alkalom a hétköznapi romantikázásra, na meg egy kis extra nassolásra…

Január közepe-vége felé megjelennek a szív alakú desszertek a boltok kínálataiban, jelezvén, hogy közeledik a szerelmesek napja. Sokan egy csokor virággal és csokoládéval lepik meg kedvesüket, de vannak, akik inkább sütnek valamilyen házi készítésű finomságot. Ha a szívecskés tortát és kekszeket tavaly kimaxoltad, az idei Valentinra mutatunk 3 igazán különleges édességet.

 



Burn away torta

Ennek a nem mindennapi süteménynek a lényege, hogy a tetejét egy ostyalappal dekorálják, amire tetszőleges minta vagy üzenet nyomtatható, és ami hő hatására elolvad, felfedve magát a tortát, esetleg egy újabb üzenetet. Valentin-napi lánykérésre tökéletes!

Csokitortás-fagyis turmix

Ehhez a durván édes, hűs desszerthez egy csokoládétortára van szükség, amiből egy jó adagot a turmixgépbe kell tennünk, és ha nem lenne elég, mellé jöhet egy kis fagylalt is. Némi alkohollal tovább turbózhatjuk, a tálalás pedig maga a gyönyör!

 

Édes mámor

Ha nem sikerült kikanalazni az összes lekvárt az üvegből, készíthetünk belőle édes koktélt. Tehetünk hozzá például gint, egy kis tonikot vagy szénsavas ásványvizet, pár jégkocka, és meg is van az ital az esti koccintáshoz.

 

 

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss