1. Vadlazac
A kissé zsíros lazac tele van omega3 zsírsavval, ami segít a gyulladás elleni küzdelemben, miközben a kiváló minőségű sovány fehérjék megakadályozzák a felesleges zsír felhalmozódását. Ezenfelül ez az ízletes hal még a bőrünk regenerálódásában is közreműködik egy kiadós napozás után. Így nem csak a szívünknek tesz jót, ha heti kétszer beiktatjuk a lazacot a diétánkba, de a a derekunk is látványosan karcsúbb, a bőrünk pedig egészségesen ragyogó lesz!
Ezért tilos reggel citromlevet inni >>>
2. Legeltetett marha
Ugyan minden sovány fehérje növeli a telítettségérzetet, a táp és takarmány helyett szabadon legeltetett marha azonban még a kategórián belül is kiemelkedik. Ezt pedig a benne található konjugált linolsavnak köszönheti, ami kimutathatóan csökkenti a testzsírszázalékot és a koleszterinszintet. Így egy jó steak után fitten és egészségesen élvezhetjük a jó időt, ez ráadásul még napi vasbevitelünk közel egyharmadát is fedezi.
11 fogás, amit bűntudat nélkül megehetsz! >>>
3. Makréla
Az egészséges csontozatért felelős Dvitamin a kutatások szerint az izmok erősségét és az immunrendszert is képes fejleszteni. A napfény segítségével termelt vitamin valójában egy hormon, ami beindítja az immunsejtek működését. Így elkerülhető a fáradtság és a betegség, a két tényező, ami leginkább hajalmossá tesz arra, hogy edzés helyett otthon üljünk, és kalóriadús nasikkal vigasztaljuk magunkat. Pusztán 85 gramm makréla a napi Dvitamin szükségletünk 65 %-át biztosítja: már csak napozni kell!