Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
A párolás egészséges elkészítése módja az olyan fehérjében és jótékony zsírokban, tápanyagokban gazdag húsnak, mint a hal. Legtöbbször a sütőben, pergamen papírba csomagolva készítjük: a hús így garantáltan finom és omlós lesz. Létezik ennél gyorsabb és egyszerűbb módja a párolásnak? Igen, és csak mikrohullámú sütő kell hozzá.
Még ma is számos hagyomány és néphit él a köztudatban, ha az ünnepi menü összeállítása a téma. Te tudtad, hogy miért elengedhetetlenek a mákos ételek, vagy éppen a töltött káposzta karácsonykor? A hiedelmek, babonák és azoknak magyarázatai egészen a múlt századból erednek.
KOCSIS BÁLINT
Magyarország éves halfogyasztásának nagyjából 30-35 százalékát teszi ki ez az időszak, szóval jó tisztában lenni azzal, hogy mégis hogyan válasszunk friss halat az ünnepi asztalra akár piacról, vagy a szupermarketből. Karácsonykor sokszor azok is ezt az isteni alapanyagot választják, akik év közben nem túl gyakran fogyasztják.
Cseh Róbert
Az, hogy megöregszünk, az élet velejárója - de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell látszanunk és rosszul kell éreznünk magunkat. Összegyűjtöttünk hát 5 húsfajtát, melyeket, ha rendszeresen fogyasztunk, frissebbnek és fiatalabbnak fogjuk érezni magunkat.
Juhász Orsolya
A jó tanácsok és a táplálkozási trendek forgatagában időnként nehéz eligazodni, ezt mi tudjuk a legjobban. Most bemutatjuk, mi az, ami többet árt, mint használ a szervezetednek.
Szekeres Lajosné Klári
Hogyan lesz igazán ízletes és omlós a halhús? Hogy tisztítsuk meg a halat, és hogy mossuk el utána az edényeket? Íme 6 tipp arra az esetre, ha halat kívánna a család.
Horváth András
Vannak, akik imádják a büdös halat, amely egy savanyú heringfalat, vagy legalábbis büszkék azokra a videókra, amelyeken üvöltve hánynak a csatornaszagú hering tesztelése után. Szép szó a fermentálás, de a surströmming még gyönyörűbb!
Stern Ágnes
Az (időskori) demencia sajnos rengeteg embert érint - jó hír viszont, hogy sok esetben szinten tartható vagy megelőzhető. Például a megfelelő táplálkozással. Máris mutatjuk, hogy hogyan!
A népszerűsítő és edukáló kampányoknak köszönhetően egyre több halat eszünk, azonban még mindig nem eleget. Az adventi időszakban még színesebb programok segítenek abban, hogy megismerjük és megszeressük a különböző halas ételeket. Mi is hoztunk három érvet, amiért halat enni igenis megéri!
Azt már egyre többen tudják, hogy a halak húsa tele van a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyagokkal, vitaminokkal, nyomelemekkel és többszörösen telítetlen zsírsavakkal. Ennek ellenére, sokan nem fogyasztanak elegendő halat. Segítünk kiigazodni a halvásárlás, és az elkészítési módok útvesztőjében!
A helytelen táplálkozás miatt a testben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig víz halmozódhat fel. Eláruljuk, hogyan szabadulhatsz meg tőlük!
Kovács Noémi
Pataki Nóra
A világ egyik legjobb futballistája olyan ételért rajong, amit te is könnyedén elkészíthetsz. Cristiano Ronaldo nagy hangsúlyt fektet az étkezésére, különösen a halételeket szereti.
Nemes-Pádár Csilla
Ha híres vagy, akkor az emberek kíváncsiak arra, hogy hogyan élsz, mit eszel. Katalin hercegné annak ellenére, hogy férje Vilmos herceg a brit trón várományosa, nem reggelizik kaviárt és nem a világ legdrágább ételeiért rajong. Katalin olyan ételeket szeret, amit egy átlagember is könnyedén beszerezhet, vagy elkészíthet.
Szántó Boglárka
A rántott hal sült krumplival, vagyis a fish and chips igazi nemzeti étel Angliában. Szerencsére azonban nem kell Londonig mennünk egy friss és ropogós menüért, egyszerűen elkészíthetjük házilag is. Íme egy szuper sajtos változat.
A következő finomságok is legyenek állandó vendégek a konyhádban, no és, persze, a fazékban!