Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Közben az almát lereszeljük apró lyukú reszelőn, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük.
A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, 23×38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát beleterítjük. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük a létől kifacsart almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, és berácsozzuk az almát. Megkenjük a fél felvert tojással.
200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Sütés közben alufóliával letakarjuk, hogy a teteje meg ne égjen. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre