Elkészítés: A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, kb. 15 perc alatt felfuttatjuk (meleg helyen). A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, a tejes élesztővel és a tojások sárgájával elkezdjük gyúrni. Addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény oldalától, zsíros tészta lesz a végeredmény. 40 percig félretesszük kelni, a duplájára fog dagadni.
A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük robotgéppel, beleöntjük a cukrot, majd beleforgatjuk a kókuszt finom mozdulatokkal.
Mikor megkelt a tészta, gyúrólapon téglalappá nyújtjuk. A krémet rákenjük, rásimítjuk. A tésztát két oldalról feltekerjük, ujjnyi vastagra szeleteljük, a kikent, kilisztezett tepsibe helyezzük őket.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-30 perc alatt sütjük meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre