Hogyan rögzítsük a vágódeszkát?
Ha egy méretben passzoló nedves törölközőt terítünk a vágódeszka alá, nem fog elmozdulni vágás közben!
Gyömbér pucolása egyszerűen és hatékonyan
Egy kiskanál segítségével könnyedén meg tudod pucolni a gyömbért, egyszerűen csak fogj egy teáskanalat és a szélével kezdd el erősen lefejteni a gyömbér héját. Pikk-pakk kész!
Fokhagyma- és FŐTTTOJÁS-PUCOLÁS gyorsabban
A gerezdekre szedett fokhagymát egy dobozba tesszük (a legjobb, ha üvegből van), a tetejét lezárjuk és erősen összerázzuk, hogy a fokhagymák héja fellazuljon és könnyedén leváljon.
A tojások pucolásához a dobozt félig töltsük meg vízzel, helyezzük bele a kemény tojásokat, és óvatosan rázzuk össze, amíg a héjuk fellazul és leesik.
Hogyan puhítsuk meg a vajat, anélkül, hogy felolvasztanánk?
Egy bögrét töltsünk majdnem tele vízzel, mikróban melegítsük 1 percig, majd a vizet kiöntve rakjuk bele a bajat 30 másodpercre.
Hogyan lassítsuk le a krumpli csírázását?
Egyszerűen csak tárold őket az almákkal együtt!
Hogyan élesszük fel a másnapos kenyeret?
Vizezzük be a kenyeerünket, majd 160 fokon 8 percig süssük. Kivéve olyan lesz, mint újkorában!
2 szuper módszer a kukoricaszemek lefejtéséhez
Mikrózzuk a kukoricát 5 percig, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk le egy sor kukoricát, és benyomkodva fejtsük le a többi részt.
A kukoricacsőről úgy is lefejthetjük a szemeket, hogy a kukoricát egy kuglófforma közepébe állítjuk, majd egy éles késsel levágjuk róla a kukoriaszemeket. Így a forma felveszi azokat, és a kukoricánk is egyhelyben marad.
Hogyan készíts tejszínhabot befőttesüvegben?
Hozzávalók:
1 bögre habtejszín
1 tk vaníliakivonat
1 ek porcukor
A hozzávalókat keverjük össze egy befőttesüvegben (vagy más, lezárható üvegben) és rázzuk össze alaposan, kb. 2-3 percig, amíg összeáll.