Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsemlegombóc leves

MME MME
1
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karikára vágott zöldségeket kevés olajon megpároljuk, tetszés szerint kicsi lisztet, pirospaprikát szórunk rá, és felengedjük vízzel. Beletesszük az egész vöröshagymát, a fokhagymát, a zeller- és zöldséglevelet, ízesítjük.

A gombóchoz a zsemléket kockára vágva pici olajon rózsaszínűre pirítjuk. A tojásokkal, liszttel gyenge nokedlitésztát készítünk, ízesítjük, és belekeverjük a megpirított zsemlekockákat. Picit állni hagyjuk.

Ha megfőtt a leves, evőkanállal beleszaggatjuk a gombócokat, s lassú forrással megfőzzük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss