Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges metélt

MME MME
2/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4-6 személyre:
  • 50 dkg szélesmetélt,
  • 1 kis szelet fejeskáposzta,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 4 cikk fokhagyma,
  • 1 szál sárgarépa,
  • 2 db piros ill. zöldpaprika,
  • 2 nagy paradicsom,
  • szójaszósz, olívaolaj,
  • 10 dkg kukorica,
  • 2 dl húsleves,
  • 1 db sülthúszaft kocka,
  • és nem rontja el 2-3 evőkanál osztrigaszósz, de ez elhagyható

Elkészítés

Elkészítés: Amíg a tésztát nem túl puhára főzzük, el tudjuk készíteni a ragut. Először az apróra vágott vöröshagymát pároljuk üvegesre az olívaolajon, majd a laskára vágott káposzta kerül bele, rögtön utána a sárgarépa, melyet tisztítás után burgonyahámozóval széles szalagokra vágunk, ezután a kockára vágott paprika, és végül a kockára vágott paradicsom, melynek a héját természetesen lenyúzzuk. Kell, hogy legyen egy kis szaftja, ezér öntünk bele húslevest. Összeforraljuk a zöldségeket, de ne főzzük puhára, maradjon jó roppanós. A legvégén tesszük hozzá a mélyhűtött kukoricát és az áttört fokhagymát. Ekkor, hogy ne maradjon alatta híg lé, beletesszük a sülthússzaft kockát. A szójaszósszal ízesítjük és csak ez után sózzuk, ha kell. Fedő nélkül, magas hőfokon készítsük a ragut! A leszűrt forró tésztához keverjük és tálaljuk.

Megjegyzés

Diétázóknak, fogyókúrázóknak és tésztaimádóknak ajánlom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss