Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabfőzelék zöld morzsás kacsamellcsíkokkal

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymákat üvegesre pirítjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, és 5 percig pároljuk. Megsózzuk és megborsozzuk, majd felöntjük fel az alaplével, és puhára főzzük.
  2. A megtisztított, felkockázott burgonyát puhára főzzük, majd leszűrjük, majd összeturmixoljuk a bab 2/3 részével és kevés főzőlével. Összekeverjük a megmaradt 1/3 résszel, ha szükséges, megsózzuk és megborsozzuk.
  3. A megtisztított, felcsíkozott kacsamellet megsózzuk és megborsozzuk. Megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban és a finomra vágott petrezselyemmel kevert zsemlemorzsában.
  4. Végül mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajban. A főzelékkel kínáljuk.
A pürésített burgonya bármelyik főzelék sűrítésére alkalmas. Látványosabb és tetszetősebb lesz a főzelék, ha az elején az egész zöldségmennyiség 1/5 részét félretesszük, az összes többiből turmixolt főzeléket készítünk, majd a félretett zöldségeket vajon megpárolva tesszük a főzelékbe tálalás előtt. A zsemlemorzsába tehetünk finomra vágott aszalt paradicsomot vagy friss fűszernövényt is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss