Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megdöbbentő videó: mikroszkóp alá került a zacskós leves, ha gyakran eszed, nézd meg ezt

Az ismert magyar növényorvos, Gyuris Rita számtalan zöldséget és gyümölcsöt górcső alá vett már, ezúttal pedig megvizsgálta az idehaza is kedvelt élelmiszert, a zacskós leveseket, pontosabban a hozzájuk készült hullámos tésztákat.

Egy friss adat szerint a magyarok évente fejenként négy zacskós levest elfogyasztanak, persze van, aki ennyit sem, más pedig jóval többször eszik az egyszerű és mindemellett gyorsan elkészülő instant ételből. A boltok polcain sokféle ízesítésű zacskós levest találhatunk, ám célszerű megnézni az összetevőket, ugyanis ezekben a zacskós levesekben sok a só, valamint olyan adalékanyagokat, zsírokat is tartalmazhatnak, melyek nagy mennyiségben akár károsak is lehetnek.

Így néz ki mikroszkóp alatt a zacskós leves tésztája

Gyuris Rita, az ismert növényorvos és influenszer ezúttal a zacskós levesek tésztáját vette górcső alá, és megmutatta, hogyan néz ki közelről a sokak által kedvelt tészta. Ritától több követője is azt kérte, vizsgálja meg, valóban vannak-e apró állatkák, atkák a tésztán, akárcsak a régi filteres teákon. Rita mikroszkópja megmutatta, mi van a tésztán!

A videóból kiderült, hogy ha nem szakadt a zacskó és az élelmiszert helyesen tárolják, akkor semmi káros dolog nem kerülhet a tésztára, sőt élőlények sem jelenhetnek meg rajta. Egyedül apró szöszöket talált, de ezek a mikroszkopikus szennyeződések mindenhol ott vannak.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek